ingrediënten
2 preien, alleen het wit
¼ savooiekool
1 courgette
1 stengel bleekselderij
2 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
enkele takjes platte peterselie
zout
peper
bereiding
Maak de knoflook, de prei, de courgette, de kool en de bleekselderij schoon. Snijd de knoflook en prei fijn, de courgette in blokjes en de bleekselderij in plakjes. Snijd de kool in smalle reepjes. Kook de kool 5 minuten in kokend water.
Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook op laag vuur een minuut op 5 minuten.
Voeg de prei en de bleekselderij toe en bak het nog 5 minuten mee. Schenk er vervolgens zo veel water bij dat alle groenten onderstaan. Voeg ook het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook en voeg dan de courgette en de kool toe. Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Was de peterselie en snijd fijn. Serveer de soep goed warm en garneer met de gehakte peterselie.
Pureren is niet nodig.
Extra tip
Snijd de groenten zo klein mogelijk. De kooktijd is dan korter en je behoudt dan meer vitaminen.